Debut de excepţie: Anna Karin Zidek a cîştigat prima etapă a Cupei Mondiale

Anna Karin Zidek a cîştigat prima etapă din cadrul Cupei Mondiale de biathlon, reuşind să obţină o victorie extraordinară chiar pe teren propriu, la Oestersund.

Aşteptat cu nerăbdare atît de pasionaţii biathlonului, cît şi de cei dornici să urmărească un spectacol palpitant oferit de practicantele sportului alb „cu puşca”, debutul Cupei Mondiale nu a dezamăgit, aşa cum era de aşteptat. Patru trageri, 15 km de parcurs pe schiuri, suporteri care le-au încurajat pe sportive pe tot parcursul cursei, răsturnări de clasament, tabloul perfect pentru aproape două ore de spectacol.

Veterana suedeză, care în 2011 va împlini 38 de ani, s-a impus în cursa de individual, 15 km, graţie unei curse perfecte în care a tras perfect la toate cele patru treceri prin poligon. Deşi nu a avut o deplasare pe schiuri foarte bună, Anna Karin Zidek a profitat de faptul ca principalele sale adversare nu au avut evoluţii curate în poligon şi astfel a trecut linia de sosire cu cel mai bun timp, în aplauzele suedezilor de pe margine.

Deşi pînă aproape de finalul probei, clasamentul arăta că reprezentantele Suediei vor reuşi o dublă, bucuria le-a fost stricată de Marie Laurent Brunet care, deşi a avut  două minute suplimentare după trecerile prin poligon, s-a intercalat între Anna Karin Zidek şi Helena Ekholm (fostă Jonsson). Franţuzoiaca a excelat la partea de fond şi a fost foarte aproape să-i „fure” prima poziţie deţinătoarei globului de cristal al specialităţii.

Cu două ratări la prima, respectiv a patra trecere prin poligon, Helena Ekholm s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului, fiind urmată de Valj Semerenko, din Ucraina.

3 ROMÂNCE LA START

Cea mai bună clasare a biatlonistelor din România a fost cea a Evei Tofalvi care a încheiat cursa pe locul 38. Cu două minute suplimentare şi o evoluţie slabă la partea de fond, veterana lotului naţional a sosit la o întîrziere de peste patru minute şi jumătate, deşi la jumătatea probei se afla în primele 20. Reka Ferencz a trecut linia de sosire pe 47, din cauza deplasării pe schiuri foarte slabe. Campioana mondială a specialităţii, la juniori, a ratat doar un singur cartuş, însă nu a reuşit să compenseze acest lucru cu timpii de la fond.

Luminiţa Piscoran a ocupat locul 79, cu o întîrziere de peste opt minute cauzată de cele cinci cartuşe ratate ultimele trei treceri prin poligon.Publicitate

2 răspunsuri

  1. Greetings! Very useful advice in this particular post!
    It’s the little changes which will make the greatest changes. Many thanks for sharing!

  2. Just wish to say your article is as astounding. The
    clearness in your post is just spectacular and i can
    assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.

    Thanks a million and please continue the rewarding work.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: