Kaisa Makarainen, sprint pentru locul întâi la Oestersund

Kaisa Makarainen a obţinut prima victorie din cadrul Cupei Mondiale. Finlandeza s-a impus în proba de sprint de la Oestersund. Suedia.

La minus 19 grade, 93 de sportive au pornit în cursa de 7.5 km cu speranţa că vor se vor clasa cât mai sus în ierarhia finală.  Cea care şi-a adjudecat victoria a fost Kaisa Makarainen. Finlandeza a dominat întreaga probă, reuşind să iasă fără tur de penalizare de la ambele treceri prin poligon, iar felul în care a schiat la partea de fond a făcut diferenţa faţă de cea de-a doua clasată, nemţoaica Miriam Gossner.

Aflată la primul sezon în Cupa Mondială, Gossner a fost la doar 18.7 secunde de un debut perfect, chiar ea recunoscînd că Kaisa era imposibil de prins: „Am ştiut că nu o pot ajunge pe Kaisa. A fost foarte rapidă. Sunt fericită pentru tragerile mele. E pentru prima dată când nu greşesc nici o ţintă.”

Pe locul trei a încheiat Darya Dombracheva. Bielorusa a făcut un tur de penalizare după cea de-a doua trecere din poligon şi a trecut linia de sosire la o întârziere de aproape un minut faţă de cîştigătoare.

Printre primele 60 de concurente care s-au calificat în proba de pursuit se află şi Eva Toflavi. Românca, cu trei tururi de penalizare, a prins ultimul loc (60) care îi permite să concureze mîine, în ultima cursă de la Oestersund. Celelalte două reprezentante ale României, Reka Ferencz şi Luminiţa Piscoran s-au clasat pe poziţiile 77, respectiv 81.

Vezi aici rezultatele complete de la proba de sprint feminin,  Oestersund!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: